Početna konferencija projekta SAN – pametna poljoprivredna mreža / Smart Agricultural Network

Početna konferencija projekta SAN – pametna poljoprivredna mreža / Smart Agricultural Network

Odjelu za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru u svojstvu partnera odobren je tehnologijski projekt na natječaju IRI – istraživanje, razvoj i inovacije, Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (KK.01.2.01.). Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a prijavitelj je tvrtka Elektrokovina plus d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu. Naziv projekta je SAN – pametna poljoprivredna mreža / Smart Agricultural Network.

SAN pametna mreža predstavlja daljnji iskorak u unapređenju proizvodnje hrane, posebice kulturā u voćarstvu i vinogradarstvu, s ciljem stvaranja sveobuhvatne tehnološke platforme koja će omogućiti postizanje optimalne količine uroda najbolje moguće kvalitete, posebice u onim godinama kada su prirodni uvjeti takvi da bez primjene platforme dobre rezultate ne bi bilo moguće ostvariti.

Projekt traje 4 godine (3+1). Tri godine provodi se osnovno i industrijsko istraživanje i o toj fazi ovisi još jedna godina eksperimentalnog razvoja. Projekt je započeo 26.6.2018. i trajat će do 26.6.2022. godine.

Ukupna vrijednost Projekta iznosi 11.496.067,00 HRK, a udio EU u finaciranju iznosi 8.234.836,12 HRK.

Više o projektu možete saznati u četvrtak, 13. rujna 2018.u 11 sati na početnoj konferenciji u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Obala kralja Petra Krešimira IV. br. 2).

Kontakt za više informacija:

tkos@unizd.hr

Linkovi:

www.strukturnifondovi.hr

https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/