PUBMET2018

PUBMET2018

Na Sveučilištu u Zadru 20. i 21. rujna 2018. godine, u organizaciji Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Zagrebu i Instituta Ruđer Bošković, održat će se peta konferencija o znanstvenom izdavaštvu u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2018. Pretkonferencijske radionice o plagijatorstvu, autorstvu i suradništvu te citiranosti održat će se 19. rujna.

Potrudili smo se osigurati izvrsne predavače (http://pubmet.unizd.hr) i zanimljive radionice te očekujemo velik odaziv. Posebno ističemo održavanje SPARC Europe bloka posvećenog isključivo autorskim i srodnim pravima te licenciranju, uz sudjelovanje najeminentnijih domaćih i inozemnih stručnjaka koji će odgovarati na sva vaša pitanja. Poznato je da vaši radovi u otvorenom pristupu osiguravaju citatnu prednost, ali poznati su nam i problemi s kojima se susreću znanstvenici/autori i upravitelji institucijskih repozitorija. O ovim ćemo problemima zajednički raspravljati.

Još uvijek možete prijaviti sažetak i izložiti nam svoja znanstvenička, autorska, recenzentska i urednička iskustva, a možete se registrirati i putem poveznice REGISTER. Kotizacija je i dalje primjerena mogućnostima naših znanstveno-istraživačkih ustanova, a posebne popuste dajemo studentima preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija. Organiziramo i razgledavanje prelijepog Zadra te izlet brodom po rijeci Zrmanji. Sve detalje provjerite na našim mrežnim stranicama.

Veselimo se zajedničkom druženju u Zadru na PUBMET2018 konferenciji o znanstvenom izdavaštvu koju ove godine ne smijete propustiti!

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na adresu: pubmet@unizd.hr.