Predstavljena grafička mapa „Velebitskim tragovima“

Predstavljena grafička mapa „Velebitskim tragovima“

Mapa grafika – radova studenata Odjela za nastavničke studije u Gospiću naslova „Velebitskim tragovima“, koja predstavlja rezultat interdisciplinarnog rada u nastavi i suradnje s JU Park prirode Velebit, predstavljena je 29. studenoga ove godine u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

Objavljena edicija svojevrsni je grafički herbarij endemskih i zaštićenih biljaka Like i sadrži deset odabranih studentskih grafika. Autorice grafika su AnnaRayna Ahmetašević, Ana Baričević, Lucija Bračun, Iva Bogdanović, Doris Glad, Ivona Ivić, Elizabeta Kukić, Kristina Kukuljević, Ana Martinjak i Ivana Matasić. One su, uz svoje kolege i kolegice, u sklopu modula Likovna kultura na učiteljskom studiju sudjelovale u nastavi na kojoj su bili povezani umjetnički sadržaji kolegija sa sadržajima prirodoslovnog područja te tako istraživale vizualne specifičnosti velebitske flore i raznolike likovne interpretacije kroz crtež i grafiku.

Grafičku mapu predstavili su prorektor za strategiju razvoja i izdavaštvo prof. dr. sc. Josip Faričić, pročelnica Odjela za nastavničke studije u Gospiću doc. dr. sc. Sanja Vrcić-Mataija, inicijatorica projekta i urednica mape izv. prof. dr. art. Ana Vivoda i stručna voditeljica u JU Park prirode Velebit dr. sc. Ana Brkljačić. Svatko od njih je iz svog kuta viđenja naglasio značaj interdisciplinarnog pristupa u nastavi i suradnje s drugim institucijama i stručnjacima različitih profila. Predstavljanje mape popratio je i studentski pjevački zbor Odjela za nastavničke studije „Degenija“ pod vodstvom Tvrtka Sarića, prof., s tri izvrsno izvedene skladbe.

Nakon predstavljanja Mape otvorena je izložba grafika postavljena u izložbenom prostoru na mostu u zgradi Starog kampusa. Toplo vam preporučamo da je pogledate.

Fotogalerija.