Posjet veleposlanika Republike Francuske Nj. E. Philippea Meuniera Sveučilištu u Zadru

Posjet veleposlanika Republike Francuske Nj. E. Philippea Meuniera Sveučilištu u Zadru

Veleposlanik i veleposlanica Republike Francuske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Philippe Meunier i Corinne Meunier posjetili su u četvrtak, 27. travnja 2017. godine Sveučilište u Zadru i tom su se prigodom susreli s rektoricom prof. dr. sc. Dijanom Vican, prorektoricom za studije i studente izv. prof. dr. sc. Nedjeljkom Balić-Nižić i prorektorom za međuinstitucijsku suradnju i transfer tehnologija izv. prof. dr. sc. Slavenom Zjalićem. Uz veleposlanika i veleposlanicu Francuske, sastanku je nazočila gospođa Martine Manavella, ataše za jezičnu i edukativnu suradnju Francuskog instituta u Hrvatskoj.

Prijemu održanom u dvorani rektorice nazočili su i pročelnik Odjela za francuske i iberoromanske studije doc. dr. sc. Tomislav Frleta u pratnji prevoditeljice doc. dr. sc. Danijele Ćurko.

Nakon pozdravnih riječi i uvodnog upoznavanja razgovaralo se o postojećoj aktivnoj akademskoj, znanstvenoj i kulturnoj suradnji, kao i o zastupljenosti francuskog jezika na Sveučilištu u Zadru i na zadarskom području. Istaknuto je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, ali i želja i spremnost za nastavkom, unapređenjem i promicanjem različitih oblika suradnje u budućnosti.

Također se razgovaralo o aktivnoj akademskoj suradnji između Sveučilišta u Zadru i francuskih sveučilišta, s obzirom na to da u okviru europskog programa Erasmus+ postoje brojni ugovori o međusveučilišnoj mobilnosti i razmjeni, kao i bilateralni sporazumi o suradnji. Najavljeni su i novi zajednički susreti te prijedlozi razvoja i produbljivanja suradnje u području ekologije, akvakulture i pomorstva.

Nakon prijema u zgradi Rektorata veleposlanik i veleposlanica Francuske NJ. E. Philippe Meunier i Corinne Meunier posjetili su Odjel za francuske i iberoromanske studije, gdje je održan prigodni susret s nastavnicima i studentima, a zatim su u nazočili svečanosti obilježavanja 60. obljetnice Odsjeka za francuski jezik i književnost u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

Fotogalerija