15. Festival znanosti

15. Festival znanosti

I ove godine održat će se 15. po redu FESTIVAL ZNANOSTI u organizaciji British Councila, Tehničkog muzeja Nikola Tesla iz Zagreba i hrvatskih sveučilišta te pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Festival znanosti je manifestacija s ciljem približavanja znanosti i znanstvenih istraživanja cjelokupnoj javnosti, od djece vrtićke dobi do odraslog stanovništva. Cilj je informirati  javnost o aktivnostima i rezultatima iz različitih područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Tema Festivala znanosti 2017. je „Vrijeme“ (i kronološko i meteorološko). Festival će se održati u razdoblju od 24. do 29. travnja 2017. na razini cijele države. Ovo je izvrsna prilika za popularizaciju znanosti, programa i projekata koji se provode na Sveučilištu u Zadru iz različitih znanstvenih područja.

Kao i prethodnih godina, Festival znanosti u organizaciji Sveučilišta u Zadru bit će bogat različitim aktivnostima kao što su predavanja, radionice, demonstracije, prezentacije, predstave i izložbe, a sve to kroz druženje s djecom i odraslima. Znanstvenici s raznih Odjela Sveučilišta u Zadru će, zajedno sa studentima i u suradnji s lokalnim partnerima, ponuditi sadržajan, edukativan i zanimljiv program. Možete nas pratiti na:

https://www.facebook.com/Festival-znanosti-Zadar-1667817173460909/

Cjelokupni zadarski program može se naći na poveznici: http://www.festivalznanosti.hr/2017/grad/zadar/2017-04-24

Program na razini cijele države može se naći na poveznici:  http://www.festivalznanosti.hr/2017/