Košarkaši se plasirali na Final Four

Košarkaši se plasirali na Final Four

Muška košarkaška ekipa Sveučilišta u Zadru ostvarila je veliki uspjeh plasiravši se među četiri najbolje sveučilišne ekipe u Hrvatskoj.

Na studentskom košarkaškom natjecanju UniSport regije Jug koje se 28. i 29. 3. 2017. održavalo u dvorani Krešimir Ćosić u ŠC Višnjik, košarkaši Sveučilišta u Zadru osvojili su prvo mjesto pobijedivši ekipe Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Splitu.

U prvoj utakmici protiv Sveučilišta u Rijeci slavili su rezultatom 59 : 57, a u drugoj protiv Sveučilišta u Splitu rezultatom 66 : 58. Utakmica protiv Sveučilišta u Rijeci bila je puna preokreta, gdje su riječki igrači bolje otvorili utakmicu i poveli s desetak koševa razlike. Međutim, u drugom poluvremenu zadarski su igrači zaigrali puno bolje te u su dramatičnoj završnici uspjeli pobijediti s dva koša razlike.

U utakmicu protiv Sveučilišta u Splitu zadarski igrači ušli su puno opuštenije te su skoro cijelu utakmicu bili u vodstvu i na kraju zasluženo pobijedili.

Osvajanjem prvog mjesta ekipa Sveučilišta u Zadru plasirala se na UniSport Finals koje se održava od 18 do 21. 5. 2017. u Biogradu.

Za mušku košarkašku ekipu Sveučilišta u Zadru nastupili su:

Marko Atelj (cap.), Tomislav Bilić, Branko Turopoljac, Filip Rutar, Stipe Grabovac, Josip Mihoč, Lovre Bubalo, Kristijan Validžić, Matej Segarić, Niko Marin, Stipe Atelj, Nikola Jadrijev. Trener: Tonći Jerak.

Košarkašice Sveučilišta u Zadru na istom su natjecanju upisale dva poraza, i to od Sveučilišta u Rijeci rezultatom 52 : 38 i od Sveučilišta u Splitu rezultatom  58 : 34. Oslabljene, bez dvije ponajbolje igračice u prvoj utakmici protiv Sveučilišta u Rijeci zadarske igračice loše su otvorile utakmicu i kvalitetna ekipa Rijeke to je znala iskoristi te na kraju pobijedila s 14 koševa razlike.

U drugoj je utakmici ekipa Sveučilišta u Splitu za koje je nastupila bivša WNBA igračica Vedrana Grgin Fonseca vodila gotovo cijelu utakmicu i na kraju zasluženo pobijedila.

Za žensku košarkašku ekipu Sveučilišta u Zadru nastupale su:

Katarina Škara, Sabina Eškinja, Nicol Dražević, Kaludija Tukić, Marija Šimatović, Marija Šolić, Nina Dedić, Maja Krajačić, Patricija Baždarić, Katarina Barna, Ivana Dujić, Maja Marošević. Trenerica: Gordana Ivković.

Rezultati:

Sveučilište u Splitu – Sveučilište u Rijeci (m) – 86 : 51

Sveučilište u Rijeci – Sveučilište u Zadru (ž) – 52 : 38

Sveučilište u Zadru – Sveučilište u Rijeci (m) – 59 : 57

Sveučilište u Splitu – Sveučilište u Zadru (ž) – 58 : 34

Sveučilište u Zadru – Sveučilište u Splitu (m) – 66 : 58

Sveučilište u Rijeci – Sveučilište u Splitu (ž) – 48 : 40