Održan Otvoreni dan Sveučilišta

Održan Otvoreni dan Sveučilišta

U Gradskoj loži na Narodnom trgu dana 17. siječnja 2017. godine u vremenu od 13.00 do 16.00 sati održan je Otvoreni dan Sveučilišta u Zadru.

Program predstavljanja sveučilišnih odjela i centara, studentske mobilnosti, izvannastavnih aktivnosti i aktivnosti Studentskog zbora započeo je nastupom Sveučilišnog akademskog zbora, nakon čega je uslijedio pozdravni govor prorektorice za studije i studente izv. prof. dr. sc. Nedjeljke Balić-Nižić. Prorektorica je zaželjela dobrodošlicu svim posjetiteljima Otvorenog dana, koji se ove godine po prvi puta održavao u Gradskoj loži, te je zatim ukratko predstavila programe Sveučilišta u Zadru. Pritom je izrazila nadu da će brojni studijski programi iz područja humanističkih, prirodnih, tehničkih, biotehničkih i biomedicinskih znanosti koji se izvode na našem sveučilištu svojom kvalitetom privući buduće studente.

Ovom prilikom posjetitelji su od predstavnika odjela, kao i njihovih studenata, imali priliku saznati informacije o pojedinim studijskim programima te o studentskom životu u Zadru. Za sva pitanja o mogućnostima studiranja na Sveučilištu u Zadru, načinima prijave ispita državne mature i prijave studijskih programa posjetiteljima je na raspolaganju bila sveučilišna koordinatorica za upise Paola Bajlo Kalmeta, prof.

U sklopu Otvorenog dana održane su kratke prezentacije studijskih programa, studentskih projekata i drugih nastavnih i stručnih aktivnosti. U ime svojih odjela izlaganja su održali predstavnici Odjela za geografiju, Odjela za psihologiju, Odjela za ekonomiju, Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu i Odjela za informacijske znanosti. Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru prikazao je zanimljive video prezentacije o mobilnosti studenata koji u sklopu međunarodnog programa Erasmus+  dio svog školovanja provode na Sveučilištu u Zadru, kao i o iskustvima naših studenata koji su boravili na inozemnim sveučilištima. Informativno izlaganje održali su i predstavnici Sveučilišne knjižnice.

Uz program koji se odvijao u Gradskoj loži, u okviru Otvorenog dana posjetitelji su imali priliku pogledati informativno-promotivne materijale svih odjela i centara Sveučilišta u Zadru, pogledati novi broj Glasnika Sveučilišta u Zadru „Lanterna“ i u razgovoru s predstavnicima odjelâ i studentima dobiti potrebne informacije o upisu, studijskim programima i uvjetima studiranja.

Uz znanstveno-nastavne, u izloženim materijalima bile su zastupljene i izvannastavne studentske aktivnosti, uključujući i informacije o postignutim uspjesima, kao što su primjerice uspjesi na domaćim i međunarodnim sportskim natjecanjima koje je predstavio Centar za tjelovježbu i studentski sport te uspjesi Akademskog sveučilišnog zbora i a cappella skupine A.K.A Crescendo koji su svojim nastupima popratili Otvoreni dan Sveučilišta.

U sklopu programa predstavljene su i aktivnosti Studentskog zbora.

Fotogalerija