Veleposlanik Republike Italije posjetio Sveučilište u Zadru

Veleposlanik Republike Italije posjetio Sveučilište u Zadru

Rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican ugostila je u srijedu, 11. siječnja 2017. veleposlanika Republike Italije Nj. E. Adriana Chiodija Cianfaranija, generalnog konzula Italije sa sjedištem u Rijeci gosp. Paola Palminterija, konzularnu dopisnicu sa sjedištem u Zadru gđu Rinu Villani i tajnika Izvršnog odbora Talijanske Unije gosp. Marina Corvu.

Prijemu su, uz rektoricu Sveučilišta, nazočili prorektorica za studije i studente izv. prof. dr. sc. Nedjeljka Balić Nižić, prorektor za međuinstitucijsku suradnju i transfer tehnologija izv. prof. dr. sc. Slaven Zjalić i pročelnik Odjela za talijanistiku izv. prof. dr. sc. Valter Tomas.

Nakon pozdravnih riječi i uvodnog upoznavanja, razgovaralo se o postojećoj akademskoj i kulturnoj suradnji na sveučilišnoj razini dviju dobrosusjedskih država. Također je istaknuto zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, ali i želja i spremnost za nastavkom, unaprjeđenjem i promicanjem različitih vidova suradnje u budućnosti.

Sveučilište u Zadru, u okviru europskog programa Erasmus+, ostvaruje vrlo dobru suradnju s  talijanskim sveučilištima, što pokazuje i broj od 24 Erasmus+ ugovora o međusveučilišnoj mobilnosti i razmjeni, kao i bilateralni sporazumi o suradnji potpisani s brojnim talijanskim visokoškolskim institucijama.

Fotogalerija