Na Sveučilištu u Zadru svečano otvorene dvije međunarodne konferencije

Na Sveučilištu u Zadru svečano otvorene dvije međunarodne konferencije

Na Sveučilištu u Zadru danas, 13. lipnja 2016. svečanim otvaranjem započele su međunarodna konferencija LIDA (Libraries in the Digital Age) i međunarodni simpozij Problemi suverenosti – 25 godina neovisnosti Republike Hrvatske.

 

Konferenciju LIDA otvorena je u Svečanoj dvorani Sveučilišta u 10.00 sati i održava se na Sveučilištu u Zadru od 13. do 17. lipnja 2016. u organizaciji Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Osijek i Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru i u suradnji sa Školom za komunikacije i informacije Sveučilišta Rutgers, SAD.

Glavna je tema konferencije Čuvanje i zaštita digitalne knjižnice i zbirke, a obuhvaća dvije podteme: Digitalno čuvanje i zaštita i Studije korisnika, obrazovanje i obuka za zbirke digitalne knjižnice.

 

U organizaciji Odjela za filozofiju Sveučilišta u Zadru i zaklade Konrad-Adenauer-Stiftung e.V. Europäische und Internationale Zusammenarbeit, u 11.00 sati, uz nazočnost predstavnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i predstavnika Grada Zadra, svečano je otvoren međunarodni simpozij Problemi suverenosti – 25 godina neovisnosti Republike Hrvatske.

Simpozij će se održavati 13. i 14. lipnja u dvorani 113 Sveučilišta u Zadru.

Fotogalerija LIDA

Fotogalerija Problemi suverenosti – 25 godina neovisnosti Republike Hrvatske