Rektoru Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Anti Uglešiću uručeno Veliko zlatno odličje Republike Austrije

Rektoru Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Anti Uglešiću uručeno Veliko zlatno odličje Republike Austrije

U prigodi Dana Sveučilišta u Zadru rektoru prof. dr. sc. Anti Uglešiću dodijeljeno je Veliko zlatno odličje za zasluge za Republiku Austriju. Odličje je rektoru dodijelio predsjednik Republike Austrije dr. Heinz Fischer, a na jučerašnjoj svečanoj sjednici uručila mu ga je veleposlanica Austrije NJ.E. Andrea Ikić-Bӧhm.

Austrijska veleposlanica kazala je kako se ovo odličje  dodjeljuje iz opravdanih razloga jer rektor unatrag više godina iskazuje interes za suradnju s Austrijom, a kao rezultat toga na njegovu je inicijativu otvorena Austrijska knjižnica Dr. Alois Mock

Ne skrivajući oduševljenje, rektor prof. dr. sc. Ante Uglešić istaknuo je da je ovaj čin doživio kao veliko priznanje njemu osobno, ali ujedno i kao veliku čast za njegovo sveučilište, njegov grad i njegovu domovinu. Dodijeljeno priznanje dodatni je poticaj da se osobno nastavi zauzimati za što jače i dublje veze s Republikom Austrijom, osobito na područjima njegova rada i djelovanja – u znanosti, visokome obrazovanju i kulturi.   

Fotogalerija