Promocija doktora znanosti

Promocija doktora znanosti

Na Sveučilištu u Zadru održana je svečana promocija novih doktora znanosti. Titulu doktora znanosti dobio je 21 promovent, a to su: Maximiljana Barančić, Željka Bedić, Ankica Bralić, Martina Čelhar, Iva Čulina, Eugenija Ćuto, Marija Dejanović, Larisa Grčić-Simeunović, Nansi Ivanišević, Sandra Jović Mazalin,  Radomir Jurić, Marko Kapović, Orsat Ligorio, Nedjeljko Marinov, Miona Miliša Jakšić, Ivan Peklić, Nada Poropat Jeletić, Tihomir Rajčić, Barbara Španjol-Pandelo, Tijana Vukić i Vlasta Vyroubal.

Uz rektora Sveučilišta u Zadru prof.dr.sc. Antu Uglešića promociji su nazočili prorektori prof.dr.sc.Dijana Vican, prof.dr.sc. Josip Faričić, prof.dr.sc. Robert Bacalja i prof.dr.sc. Leonard Marušić, a promotori su bili prof.dr.sc. Slavija Kabić i doc.dr.sc. Tomislav Fabijanić koji su  pročitali životopise svakog pojedinog kandidata/kandidatkinje i ukratko iznijeli ono što su u svojim radovima promoventi dali kao znanstveni doprinos.

Novim doktorima znanosti, njihovim obiteljima i mentorima obratio se rektor prof.dr.sc. Ante Uglešić koji je istaknuo kako je ovo značajan doprinos cijeloj zajednici. Društvo u cjelini se izgrađuje zahvaljujući onim pojedincima koji su nadahnuti težnjom za novim spoznajama postigli vrhunske rezultate. Uputio im je srdačne čestitke u ime Sveučilišta u Zadru i njegovo osobno. 

Fotogalerija