Novosti

11. travnja 2018.

Sanktpeterburški Dom glazbe, predstavništvo Rossotrudničestva u Zagrebu i Odsjek za ruski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru pozivaju Vas na koncert

Sanktpeterburški Dom glazbe, predstavništvo Rossotrudničestva u Zagrebu i  Odsjek za ruski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru pozivaju Vas na koncert

 

U srijedu, 18. travnja 2018. g., u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Obala kralja Petra Krešimira IV. 2, 23000 Zadar) održat će se koncert klasične glazbe s početkom u 19 sati.

Izvođači su koncerta pod naslovom Veleposlanstvo majstora Andrej Telkov na klaviru, Aleksandr Vasiljev na klarinetu i Dmitrij Smirnov na violini.

Sanktpeterburški Dom glazbe osnovan je u veljači 2006. godine na inicijativu Ministarstva kulture Ruske Federacije. Osnovna je zadaća ustanove razvoj klasične glazbene umjetnosti, očuvanje izvođačke tradicije i priprema mladih ruskih glazbenika za međunarodna natjecanja i festivale. Posebna pažnja posvećuje se studentima i diplomiranim solistima u dobi od 16 do 30 godina. Inicijator i umjetnički ravnatelj Doma je violončelist i dirigent, narodni umjetnik Rusije – profesor Sergej Roldugin. Više o Domu glazbe možete pročitati ovdje.

Rossotrudničestvo je vladina organizacija koja djeluje u Hrvatskoj od rujna 2009. Cilj je predstavništva Rossotrudničestva u Hrvatskoj popularizacija i promicanje ruskoga jezika, književnosti i kulture te organizacija raznih događaja u suradnji s hrvatskim ustanovama i organizacijama. Više o organizaciji vidi na poveznicama 1 i 2.

 

ULAZ SLOBODAN!