Obavijesti

Prijem studenata prve godine preddiplomskih studija

Prijem studenata prve godine preddiplomskih studija

Susret Rektora Sveučilišta u Zadru i studenata prve godine preddiplomskih i integriranih studija održat će se u ponedjeljak, 6. listopada 2014. i to:

a) u 9,00 sati susret sa studentima prve godine jednopredmetnih studija, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV. br. 2, II. kat

b) u 10,00 sati susret sa studentima prve godine dvopredmetnih studija,u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV. br. 2, II. kat

c) u 12,00 sati susret sa studentima prve godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog učiteljskog studija u Gospiću, u dvorani br. 5 zgrade Odjela za nastavničke studije, dr. Ante Starčevića br.12, Gospić.

Susret pročelnika odjela i predstojnika odsjeka i studenata prve godine preddiplomskih studija održat će se u ponedjeljak, 6. listopada 2014. na matičnim odjelima i odsjecima i to:

a) u 10,45 sati susret sa studentima prve godine jednopredmetnih studija i sa studentima prvog (a1) predmeta dvopredmetnih studija

b) u 11,45 sati susret sa studentima prve godine drugog (a2) predmeta dvopredmetnog studija.
Pročitaj više
Prijem studenata prve godine preddiplomskih studija
Obavijest studentima dvopredmetnih studija

Obavijest studentima dvopredmetnih studija

Upisi u ak. god. 2014./2015. počinju u ponedjeljak, 29. rujna 2014. i traju do petka, 31. listopada 2014. (9.00 – 12.00h i 13.00 – 14.30h).
Upisnina iznosi 200,00 kn (IBAN HR5323300031100163243, Model HR00 11906-OIB)

Temeljem članka 37. stavak 4. Pravilnika o studiju i studiranju studenti koji su u ak. god. 2014./2015. izgubili pravo studija mogu nastaviti studij kao izvanredni studenti uz plaćanje školarine do kraja započete razine studija.
Apsolventi plaćaju 50% od ukupne školarine (687,50 kn po semestru za sve studije osim studija Geografija; smjer nastavnički koji se plaća 1.155,00 kn po semestru). Upisnina iznosi 100,00 kn po semestru.
Studenti 1., 2. i 3. godine preddiplomskih studija te 1. i 2. godine diplomskih studija plaćaju školarinu u iznosu od 1.375,00 kn po semestru za sve studije osim studija Geografija; smjer nastavnički koji se plaća 2.310,00 kn po semestru. Upisnina iznosi 200,00 kn.
Pročitaj više
Obavijest studentima dvopredmetnih studija
Prijem studenata prve godine preddiplomskih studija

Prijem studenata prve godine preddiplomskih studija

Pozivamo sve studente prve godine preddiplomskih i integriranih studija na Sveučilištu u Zadru da u ponedjeljak, 6. listopada 2014. dođu na susret s rektorom Sveučilišta u Zadru, prof. dr. sc. Antom Uglešićem.
Raspored susreta:
a) u 9,00 sati susret sa studentima prve godine jednopredmetnih studija u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV. br. 2, II. kat
b) u 10,00 sati susret sa studentima prve godine dvopredmetnih studija u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV. br. 2, II. kat
c) u 12,00 sati susret sa studentima prve godine integriranoga preddiplomskog i diplomskoga sveučilišnog učiteljskog studija u Gospiću, u dvorani br. 5 zgrade Odjela za nastavničke studije, dr. Ante Starčevića br.12, Gospić.
Pročitaj više
Prijem studenata prve godine preddiplomskih studija
Promotivni pristup – BMJ, CUP, RSC, SPRINGER, T&F

Promotivni pristup – BMJ, CUP, RSC, SPRINGER, T&F

U okviru znanstvene konferencije PubMet 2014, sponzor Scientific Knowledge
Services u suradnji sa svojim partnerima, uglednim izdavačima znanstvenih
publikacija British Medical Journal, Cambridge University Press, Royal
Society of Chemistry, Springer i Taylor and Francis Group omogućili su
besplatan promotivni pristup velikom broju elektroničkih znanstvenih
časopisa i knjiga.

Pristup cjelovitim tekstovima moguć je sa Sveučilišne žične mreže pri čemu
nije potrebna dodatna registracija.

Popis izdavača s opisom načina pristupa:
http://www.unizd.hr/Portals/20/docs/obavijesti/Promotivan%20pristup_Scientif
ic%20Knowledge%20Services.pdf

Trajanje promotivnog pristupa:

Cambridge University press – časopisi i knjige – do 30. 9.
Royal Society of Chemistry – časopisi i knjige – do 31. 10.
Springer – časopisi (dio časopisa) – do 15. 10.
Taylor and Francis - časopisi – do 18. 10.
British Medical Journal – detalji o pristupu bit će dostupni naknadno te
poslani Odjelu za zdravstvene studije

Ukoliko imate pitanja molimo kontaktirajte Sveučilišnu knjižnicu. Kontakt
osoba: Dora Rubinić, informatorica (drubinic@unizd.hr, predsoblje Središnje
knjižnice, 200-516).

Sveučilišna knjižnica

Pročitaj više
Promotivni pristup – BMJ, CUP, RSC, SPRINGER, T&F
Predavanje prof. Christine Borgman

Predavanje prof. Christine Borgman

Christine Borgman, profesorica i predsjednica Katedre za informacijske studije na Kalifornijskom sveučilištu Los Angeles – UCLA, održat će u subotu, 27. rujna od 9:30 do 11:00 predavanje ''Research Data, Libraries, and Croatia''.
Predavanje se održava u sklopu doktorskog studija Društvo znanja i prijenos informacija, a pozivaju se studenti drugih doktorskih studija, nastavnici i svi zainteresirani u zgradu Rektorata, predavaonica 2.3.
Profesorica Borgman diplomirala je matematiku, magistrirala u polju knjižničarstva na Sveučilištu Pittsburg, a doktorirala iz komunikacijskih znanosti na Sveučilištu Stanford. Autorica je preko 200 znanstvenih članaka. Njezinu najnoviju knjigu ''Big Data, Little Data, No Data: Scholarship in the Networked World'', objavit će MIT Press početkom 2015. Poznate su njezine knjige ''Scholarship in the Digital Age: Information, Infrastructure, and the Internet'' (MIT Press, 2007) and ''From Gutenberg to the Global Information Infrastructure: Access to Information in a Networked World'' (MIT Press, 2000) koja je prevedena na hrvatski. Obje je knjige Američko udruženje za informacijsku znanost i tehnologiju (ASIST) proglasilo najboljim znanstvenim knjigama za 2000. odnosno 2007. Članica je nekoliko znanstvenih udruga, dobitnica nekoliko priznanja (Paul Evan Peters Award, Research in Information Science Award, ASIST, Legacy Laureate, University of Pittsburgh). Ovih je dana dobila visoko priznanje Udruge za računalnu znanost – ACM Fellowship.
Profesorica Borgman stalna je suradnica na doktorskom studiju Društvo znanja i prijenos informacija, predavačica na međunarodnoj konferenciji LIDA, gostujuća predavačica na mnogim uglednim svjetskim sveučilištima.
Pročitaj više
Predavanje prof. Christine Borgman
First4344454648505152Last