Odjel za germanistiku

Besplatne ulaznice za kazalište! Više u opisu...

Drage studentice i dragi studenti,

Sveučilište u Zadru u suradnji s Odjelom za germanistiku studentice i studente poziva na pretpremijeru predstave „Lice“ suvremenog ruskog pisca Aleksandra Galina koja će se izvesti u ponedjeljak, 15. travnja 2019. s početkom u 19 sati, HNK Zadar. U predstavi igraju višestruko nagrađeni glumci Jasna Ančić, Davor Jureško, Alen Liverić i Žana Bumber.

Ulaznice su besplatne! Zainteresirane studentice i studenti trebaju se do kraja tjedna javiti doc. dr. sc. M. Jeleč na mail mjelec@unizd.hr kako bi rezervirali svoje mjesto.

Budite prvi u Zadru koji će se zabaviti uz ovu zanimljivu komediju!

Više informacija o predstavi:

„Maestralna komedija jednog od najuglednijih scenarista i dramskih pisaca starije generacije, Aleksandra Galina, o životu „novih Rusa“ – tajkuna i intelektualaca koji im služe. Komedija o gubitku identiteta, doslovnom i simboličnom, s licima koje prepoznajemo iz našeg žutog tiska i „glamuroznih“ društvenih događaja, gorka, oštra, nadasve duhovita satira o tranziciji, njenim herojima i žrtvama, ali ne iz perspektive „gubitnika“- običnih ljudi , već „dobitnika“- novopečenih „biznismena“ i društvene elite koja sve više tu „pobjedu“ osjeća kao preveliko breme s kojim se nije u stanju nositi.“ (izvor: HNK Zadar)