Odjel za informacijske znanosti

Upisi izbornog kolegija Informacijska pismenost

Upisi izbornog kolegija Informacijska pismenost

INFORMACIJSKA PISMENOST (3 ECTS, Odjel za informacijske znanosti) je sveučilišni izborni kolegij koji se nudi studentima svih odjela (osim studentima Odjela za informacijske znanosti) na preddiplomskoj i diplomskoj razini, a posebice je namijenjen studentima prve godine preddiplomskog studija. Cilj kolegija je osposobiti studente za pretraživanje, pronalaženje, vrednovanje i uporabu informacija te korištenje informacijskih ustanova i izvora u akademskom obrazovanju, kao i za stjecanje osnova za razumijevanje i primjenu informacijskog opismenjavanja. Izvoditelji kolegija su nastavnici Odjela za informacijske znanosti te knjižničari Sveučilišne knjižnice Sveučilišta u Zadru.  

Kolegij Informacijska pismenost upisuje se preko Studomata od 26. veljače a nakon toga je obavezna prijava (do 5. ožujka) u tajništvo Odjela za informacijske znanosti (Novi kampus, soba 110, prvi kat) u vrijeme od 9 do 12 sati radi podjele u grupe za pohađanje nastave. Nastava će se održavati u dvije grupe - A grupa četvrtkom (učionica 39) i B petkom (učionica 41) - od 8,30 do 11 sati na Novome kampusu. Nastava počinje 8. ožujka - A grupa / 9. ožujka - B grupa.

Studenti kolegij mogu upisati kao izborni kolegij iz ponude Odjela za informacijske znanosti ili u okviru diferenciranog kurikuluma Programa za stjecanje nastavničkih kompetencija.