Obavijesti

Rektorova nagrada za akad. god. 2016./2017. - 19. veljače 2018

Poštovane/i studentice i studenti,

u povodu proslave Dana Sveučilišta rektorica će i ove godine dodijeliti nagrade izvrsnim studenticama i studentima Sveučilišta u Zadru za postignute uspjehe u prošloj akademskoj godini 2016./2017.

Rektorovu nagradu mogu dobiti studenti 3. godine preddiplomskog studija te studenti 1. i 2. godine diplomskog studija.

Nagrada se dodjeljuje ne samo za ostvareni prosjek ocjena, već i za cjelokupni angažman, odnosno sve druge studentske aktivnosti vezane uz istraživački i stručni rad koje se mogu dokumentirati

Svoje kandidature možete donijeti u tajništvo Odjela najkasnije do četvrtka, 1.3.2018. godine.

Popratna dokumentacija treba sadržavati:

- Životopis,

- Ovjereni prijepis ocjena ili dopunsku ispravu o studiju za studente prve godine diplomskog studija,

- Potvrdu da se prema ostvarenim ocjenama nalaze u 30% najuspješnijih studenata na godini studija,

- Ostalu dokumentaciju koja potvrđuje njihov angažman u relevantnim aktivnostima.     

 
Diplomski praktikum - 14. veljače 2018

Predavanje iz kolegija Diplomski praktikum započeti će u ponedjeljak 5.3.2018. u 12:00 sati u predavaonici na Relji (predavaonica 3.1.).

 
Antropologija umjetnosti u javnom prostoru - izv. prof. dr. sc. Josip Zanki - 30. siječnja 2018

Predavanje iz kolegija Antropologija umjetnosti u javnom prostoru kod izv. prof. dr. sc. Josipa Zankija održat će se u petak, 2. veljače 2018. godine od 15 sati u predavaoni 125.

 
Predavanje iz kolegija Antropologija umjetnosti u javnom prostoru - 19. siječnja 2018

Obavještavam vas da će se predavanje iz kolegija Antropologija umjetnosti u javnom prostoru održati u petak, 19. siječnja 2018. od 18 do 20 sati i u subotu, 20. siječnja 2018. od 11 do 14 sati.

izv. prof. dr. sc. Josip Zanki

 
Poziv za volontiranje - 18. siječnja 2018

Pozivamo studente studija etnologije i antropologije da se prijave za volontiranje u Narodnom muzeju Zadar za potrebe organiziranja Noći muzeja. Studenti koji su zainteresirani mogu se do ponedjeljka 22. siječnja 2018., prijaviti na e-mail Danijele Birt Katić: dbirt@unizd.hr.

 
Odsutnost djelatnika - Jelena Kupsjak, asistentica - 16. siječnja 2018

Jelena Kupsjak, asistentica odsutna je ovaj tjedan te nije u mogućnosti održati predavanja i konzultacije, od 16. - 19.siječnja 2018. god.

 
Tjedan čitanja - 20. studenog 2017

U Tjednu čitanja, od 20. do 24.11., studenti 2. i 3. god. preddiplomskog studija te 1. i 2. god. diplomskog studija dužni su pročitati slijedeći naslov:

Bićanić, Rudolf. 1996. Kako živi narod : život u pasivnim krajevima Zagreb: Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Napomena:
Ova obavijest se ne odnosi na studente 1. god. preddiplomskog studija koji će tijekom tog tjedna imati nastavu prema rasporedu.

 
Izbor najbolje studentske fotografije - 15. studenog 2017

Pozivamo studente da pošalju svoje fotografije vezane uz nastavu, praksu ili teren do 5. 12. 2017. na e-poštu: jkupsjak@unizd.hr. Svaka fotografija treba biti popraćena kratkim opisom snimljene situacije. Fotografije će biti objavljene na facebook stranici Odjela gdje će biti omogućeno glasanje za najbolju fotografiju 'lajkovima'. Fotografija s najviše glasova će se predstaviti na Božićnom domjenku i trajno izložiti u predavaonici.

U prilogu je najbolja fotografija 2016. godine. Autorica: Lucija Ostrogović, studentica diplomskog studija etnologije i antropologije. Slika prikazuje ljepote paške narodne nošnje usred nastupa, ispred Muzeja paške čipke, u samom gradu Pagu (Pag, proljeće 2016.)

 
Natječaj za najboljeg studenata u prošloj akademskoj godini - 15. studenog 2017

Odjel za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru raspisuje Natječaj za najboljeg studenata u prošloj akademskoj godini. Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije na obje razine studija; za najbolji prosjek ocjena, za izniman angažman u izvannastavnim aktivnostima i za najbolji diplomski rad. Prijave za natječaj predaju se tajništvu Odjela uz podnošenje potrebne dokumentacije.

Rezultati natječaja objavit će se na mrežnim stranicama Odjela najkasnije do 15. prosinca. Nagrade i prigodna priznanja nagrađenim studentima dodijelit će se u sklopu božićnog domjenka Odjela koji se ove godine održava 20. prosinca, u 18 sati u prostorijama Studentskog kluba 'Božo Lerotić'.

Novčani iznos u obliku poklon bona nagrađeni studenti moći će iskoristiti za kupovinu knjiga u Sveučilišnoj knjižari 'Citadela'. 

Povjerenstvo za nagrađivanje zaduženo za evaluaciju prijava čine: doc. dr. sc. Jadran Kale, asistentica Jelena Kupsjak i Magdalena Đurasek, predstavnica studenata.

Natječaj je otvoren od 20. studenog do 5. prosinca.  

U prilogu je puni tekst Natječaja i Pravilnik.

 
PERFORMANS U SVAKODNEVNICI - 31. listopada 2017

PERFORMANS U SVAKODNEVNICI- odvijati ce se pod motom kreacije vlastitosti, poticanja vlastitog misljenja, kriticnostu i kreativnog izraza. Potrazit cemo individualne i zajednicki performans koji ce se baviti onim sto vas smeta, onim sto vas zulja, onim sto bi ste sami zeljeli promijeniti, ili u suradnji sa drugima kreirati promjenu.

Radeci na ovom tematskom okviru , nauciti ce te- ukoliko to vec ne znate- kako se pise scenski predlozak za performans, kako se sakupljaju i rasporedjuju materijali potrebni da bi realizacija performansa bila utemeljena na dozivljaju i cinjenicama, baviti cemo se dramaturskim pitanjima i performativnim izazovima ... REALIZIRATI CEMO JEDAN ILI VISE PERFORMANSA i pokazati ih publici, bilo u obliku otvorenog sata ili ako nam zvijezde budu sklone - za siru publiku.

Radit cemo u najvise cetiri radna bloka od po tri radna dana , intezivno - a dane i satnicu dogovoriti cemo na prvom sastanku. Na taj sastanak , osim vas cetvoro obaveznih , pozivam i druge zainteresirane za realizaciju ovog projekta.

Nas 1. RAZGOVOR/DOGOVOR zakazujem za utorak, 7.studenog 2017. u 18sati i 21 minutu na Odjelu za psihologiju, u ucionici 223 !

Molim vas da mi SVAKAKO emailom POTVRDITE DOLAZAK!

Drugi pozvani odnosno informirani o ovom sastanku ukoliko nam se zele u radu prikljuciti trebaju emailom NAJAVITI SVOJ DOLAZAK , a interes potkrijepiti sa nekoliko recenica koje govore o vasoj motivaciji.

Ocekujuci sa nestrpljenjem susret u utorak, 7.11. u 18,21sati na Odjelu za psihologiju, u ucionici 223 ,planirano trajanje sastanka je 90 minuta.

toplo vas pozdravljam

doc.dr.art Niksa Eterovic, kazalisni redatelj, trener kreativnosti ,autor

VAZNA NAPOMENA:

DRUGI ZAINTERESIRANI ZA RAD MOGU BITI CLANOVI NASEG ANSAMBLA BEZ DA UPISU PREDMET, A OTVORENA JE I MOGUCNOST UPISA OVOG IZBORNOG PREDMETA , preko Odjela za antropologiju za sve studente Sveucilista!

 
SVEUČILIŠTE U ZADRU ZA SVOJE STUDENTE I DJELATNIKE ORGANIZIRA PUTOVANJE U VUKOVAR - 31. listopada 2017

Sveučilište organizira i snosi trošak prijevoza, a sudionici sami snose trošak smještaja i druge troškove putovanja.

S obzirom na vrlo kratko vrijeme koje nam ostaje na raspolaganju za organizirani odlazak autobusom, potrebno je što prije obaviti individualiziranu rezervaciju i uplatu smještaja (svatko za sebe) u Hotelu SPAČVA u mjestu Apševci kod Lipovca. Rezervaciju smještaja najlakše i najbrže možete napraviti preko portala Booking.com, za noćenje 17. studenoga 2017. (petak).

Polazak za Vukovar bit će 17. studenoga 2017., a točno vrijeme i mjesto ukrcaja u autobus javit ćemo vam naknadno po primitku vaše rezervacije smještaja u naznačenom hotelu.

Nakon što rezervirate smještaj, potvrdu o rezervaciji pošaljite voditelju putovanja  mr. sc. Vinku Bakiji na vbakija@unizd.hr.

Povratak iz Vukovara (18. studenoga 2017.) u Zadar predviđen je u kasnim večernjim satima.

 
Obrana diplomskog rada - 24. listopada 2017

Studentica Katja Sirotić u ponedjeljak 30.10.2017. u 11:00 u predavaonici 3.1 u zgradi na Relji javno brani diplomski rad "Reprezentacije Istre u popularnoj glazbi: glazbeni izričaj kao indikator istarskog kulturnog identiteta'', pred povjerenstvom u sastavu: izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević (predsjednica), doc. dr. sc. Mario Katić (član), doc. dr. sc. Tomislav Oroz (mentor).

 
Obrana diplomskog rada - 23. listopada 2017

Studentica Ivana Dević u ponedjeljak 30.10.2017. u 15:15 u predavaonici 125 javno brani diplomski rad pod naslovom: "Tko se boji mraka još? Negativni likovi u književnim bajkama i predajama iz Ilače". Mentor rada: doc. dr. sc. Mario Katić.

 
GKSK - AKS stipendije - 23. listopada 2017

Stipendija Diplomske škole za korejske studije

Diplomska škola za korejske studije (Graduate School of Korean Studies – GSKS) pri Akademiji za korejske studije (Academy of Korean Studies) započinje postupak upisa stranih studenata na magistarske i doktorske programe za ljetni semestar 2018. godine.

Zainteresirani za navedene programe mogu naći više informacija na internetskoj stranici intl.aks.ac.kr/english i u vodiču.

Rok za prijavu je 03.11.2017. godine u 17 sati.

 

Stipendija Akademije za korejske studije (AKS) za 2018. godinu

Akademija za korejske studije (Academy of Korean Studies – AKS) nudi studentima šestomjesečnu stipendiju za razdoblje od 1. ožujka do 31. kolovoza 2018.

Sve dodatne informacije možete pronaći na poveznicama ili u Vodiču za strane studente.
http://www.aks.ac.kr/univ/
http://www.intl.aks.ac.kr/english

Rok za prijavu je 17.11.2017. godine u 17 sati.

 
TERENSKA NASTAVA 27. LISTOPADA 2017. - OBAVIJEST STUDENTIMA - 23. listopada 2017

U PETAK 27. LISTOPADA 2017. ODRŽAT ĆE SE TERENSKA NASTAVA U ŠIBENIKU I OKOLICI. POLAZAK JE UJUTRO U 7,30 SATI.

Itinerer:

- polazak u 7:30 h na poligonu sjeverno od Medicinske škole.

- posjet izložbi „Kako živi narod“ u Muzeju grada Šibenika. Studenti će izložbu razgledati uz stručno vođenje u dvije grupe. Početak u 10h

-  u 12:30 h, polazak za Bukovicu i prvi zastanak je na novom vidikovcu NP Krka nad Čikolom kod sela Ključ (Miljevci),

- putem kroz Oklaj, zastanak na vidikovcu nad Brljanskim jezerom u Ivoševcima,

- u 14 h u OPG Šimpraga u zaselku Šimprage, selo Ivoševci kod Kistanja:

„iće i piće“ uz razgovor s domaćinima (na tragu izložbe).

- povratak oko 17.30.

Molimo studente da dođu u odjeći i obući prikladnoj za terensku nastavu.

 
Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija studentima nižeg socio-ekonomskog statusa - 23. listopada 2017

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 12. listopada 2017. godine Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku 2017./2018. godinu redovitim studentima nižeg socio-ekonomskog statusa.

Sredstva za ovaj natječaj osigurana u Državnom proračunu i Europskom socijalnom fondu (ESF) - Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020 u okviru projekta „Dodjela stipendija studentima nižeg socio-ekonomskog statusa“, a broj državnih stipendija povećan je s 5.400 na 10.000 godišnje.

Cilj projekta je doprinijeti povećanju dostupnosti visokog obrazovanja i unaprjeđenju socijalne dimenzije visokog obrazovanja te povećanju završnosti u visokom obrazovanju za redovne studente preddiplomskih sveučilišnih studija, diplomskih sveučilišnih studija, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija te kratkih stručnih studija, preddiplomskih stručnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj.

Socijalna dimenzija visokog obrazovanja područje je javnih politika u kojem zemlje Europskog prostora visokog obrazovanja pa tako i zemlje članice EU dijele predanost prema ostvarenju zajedničkih strateških ciljeva. Jedan od ciljeva je i olakšavanje pristupa visokom obrazovanju te povećanje završnosti i stjecanja kvalifikacije na razini visokog obrazovanja za sve skupine studenata, posebice one koje se nalaze u nepovoljnom ekonomskom i socijalnom položaju.

BROJ STIPENDIJA: 10.000 godišnje (50.000 kroz 5 godina)

IZNOS MJESEČNE STIPENDIJE: 1.200 HRK (isplaćuje se mjesečno kroz 9 mjeseci)

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 543.371.250,00 HRK (EU sredstva + nacionalno sufinanciranje)

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: kolovoz 2017. – lipanj 2022.

Natječaj je otvoren do 6. studenog 2017. godine, a sve detaljne informacije nalaze se u tekstu Natječaja te Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju na temelju socio-ekonomskoga statusa  (Narodne novine br. 43/17), kao i na službenoj FB stranici projekta: https://www.facebook.com/ministarstvoznanostiiobrazovanja/.

 
PERFORMANS U SVAKODNEVNICI - 19. listopada 2017

Poštovani studenti,

nastava za izborni predmet PERFORMANS U SVAKODNEVNICI održat će se ovog petka,20.10.2017. u 12,30 sati do 14,30 sati.

O daljnoj satnici dogovoriti ćemo se direktno na satu, ovisno o broju upisanih. Molim sve koji su već prošlog petka bili na nastavi i sve one koji su se u međuvremenu upisali ili to namjeravaju da obavezno dođu u petak na nastavu.Nastava se održava u učionici 125 na Odjelu za antropologiju.

Srdačan pozdrav

doc.dr.art Nikša Eterović

 
Stipendije koje nudi DAAD iz Njemačke - 19. listopada 2017

U attachmentu vam dostavljam tekst o stipendijama koje nudi DAAD iz Njemačke, a koje bi mogle biti od interesa studentima, ali i nastavnicima. Ista je objavljena i na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zadru  (http://www.unizd.hr/medunarodna-suradnja/obavijesti-i-natjecaji).

 
Upute za korištenje sustava Merlin - 10. listopada 2017

Poštovani, kako bismo olakšali razmjenu informacija na Odjelu i ostvarili jednostavniju komunikaciju, molimo vas da se prijavite na Merlin (sustav za e-učenje). 

Osim prijave na podjedine obvezne kolegije (što se regulira i dogovara s nastavnikom na kolegiju) studenti se trebaju prijaviti i na kolegij Refereda (obavijesti Tajništva). Upis na kolegij je slobodan za sve studente obje razine studija.

Prijava u sustav opisuje postupak prijave u sustav i sustav autorizacije putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta, daje prikaz korisničkog sučelja  te upute kako promijeniti / ažurirati svoje osobne podatke zapisane u sustavu. 

Kratke upute za korištenje Merlina nalaze se ovdje

 
Odsutnost djelatnika - doc. dr. sc. Mario Katić - 9. listopada 2017

Doc. dr. sc. Mario Katić poslovno je odsutan te nije u mogućnosti održati predavanja i konzultacije, od 9. - 13.10.2017. god.

 
Početak predavanja - Antropologija religije - 5. listopada 2017

Predavanja iz kolegija Antropologija religije započet će u ponedjeljak 9. listopada 2017. godine.

 
OBAVIJEST za studente 1. god. diplomskog studija - 5. listopada 2017

Nastava za studente 1. god. diplomskog studija počinje u ponedjeljak, 9.10.2017. godine.

 
Terenska nastava - Šibenik - 5. listopada 2017

Terenska nastava za 2. i 3. godinu preddiplomskog studija te obje godine diplomskog studija održat će se u Šibeniku i okolici 27. listopada 2017. godine.

 
OBAVIJEST za studente 2. i 3. god. preddiplomskog i 2. god. diplomskog studija - 2. listopada 2017

Semestralni sastanak s Pročelnicom, za studente 2. i 3. god. preddiplomskog i 2. god. diplomskog studija, održat će se ovaj tjedan (2.- 6.10.2017) na uvodnim predavanjima iz obveznih kolegija.

Termin sastanak za 1. god. diplomskog studija obavit će se naknadno.

 

 
Završni ispit - rezultati - 26. rujna 2017

Završni ispit - rezulati. 

 
Završni ispit - dodatni rok - 26. rujna 2017

Dodatni rok za završni ispit održat će se u srijedu, 4. listopada 2017. u 12 sati u dvorani 125.

 
OBAVIJEST o upisu putem STUDOMATA - 25. rujna 2017
Tjedan čitanja - obvezna literatura - 22. rujna 2017

U Tjednu čitanja, koji će se održati od 20. do 24.11., studenti svih godina obje razine studija dužni su pročitati slijedeće naslove.
2. i 3. god. preddiplomskog studija: 1. i 2. god. diplomskog studija: Bićanić, Rudolf. 1996. Kako živi narod : život u pasivnim krajevima Zagreb: Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Napomena:
Ova obavijest se ne odnosi na studente 1. god. preddiplomskog studija koji će tijekom tog tjedna imati nastavu prema rasporedu.

 
NATJEČAJ ZA DVA JEDNOMJESEČNA ISTRAŽIVAČKA BORAVKA - 21. rujna 2017

Institut za etnologiju i folkloristiku raspisuje natječaj za prijavu na program jednomjesečnog istraživačkog boravka za 2018. godinu.

Program obuhvaća osiguran smještaj za dva istraživača u stanu u Zagrebu te prostor za rad s pristupom knjižničnim, arhivskim i drugim istraživačkim izvorima u Institutu, a namijenjen je znanstvenicima i studentima (diplomskih i poslijediplomskih studija) iz Hrvatske i inozemstva. Realizacija programa planirana je od 1. do 28. veljače 2018. godine.

Za prijavu na natječaj potrebno je priložiti:
• životopis s popisom radova
• kratak opis planiranih aktivnosti za vrijeme boravka

Prijave s naznakom Za program istraživačkog boravka šalju se na adresu institut@ief.hr do 22. listopada 2017. godine.

Kandidati će o rezultatima natječaja biti obaviješteni do 1. studenog 2017. godine.

Institut za etnologiju i folkloristiku

10 000 Zagreb, Šubićeva 42

Telefon: 01-4596-700 Faks: 01-4596-709

www.ief.hr

 
Motivacijski razgovor za pristupnike dvopredmetnog diplomskog sveučilišnog studija Etnologije i an - 8. rujna 2017

Motivacijski razgovor kao dio razredbenog postupka za pristupnike dvopredmetnog  diplomskog sveučilišnog studija Etnologije i antropologije koji su završili druge odgovarajuće studije, održat će se na Odjelu za etnologiju  i  antropologiju u dvorani 125 (Zadar, Ulica dr. Franje Tuđmana 24i), u utorak, 26. rujna 2017. godine s početkom u 14 sati.

 
Rezultati ispita - izv. prof. dr. sc. Dunje Brozović Rončević - 7. rujna 2017

Rezultati ispita 1. jesenskog roka - izv. prof. dr. sc. Dunje Brozović Rončević

Akademski praktikum

Mediteranistika

Uvod u lingvističku antropologiju

 

 
OBAVIJEST za studente preddiplomskih studija u statusu S koji se prijavljuju na 1. godinu diplomskih - 25. kolovoza 2017

Molimo sve studente preddiplomskog studija u statusu S koji će se u ak. god. 2017./2018. prijaviti na diplomski studij putem NISpDS sustava (https://www.studij.hr/), a imaju obranu završnog rada/ispita do 25. rujna 2017., da dostave kopiju indeksa u Odjelno tajništvo najkasnije do 5. rujna 2017. radi kontrole položenih predmeta jer do 12. rujna 2017. trebaju poslati prijepis ocjena u Središnji prijavni ured u na adresu: Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Središnji prijavni ured, Donje Svetice 38/5, 10000 Zagreb (isključivo preporučenom poštom).

Studenti u statusu S koji su završili preddiplomski studij i koji će se prijaviti na diplomski studij putem NISpDS sustava na gore navedenu adresu šalju ove dokumente:

- diploma/svjedodžba o završenom odgovarajućem preddiplomskom studiju (ili potvrda o završetku preddiplomskog studija)

- dopunska isprava o studiju kojom se potvrđuje koje je ispite i s kojom ocjenom kandidat položio ili prijepis ocjena

- potvrde o položenom razlikovnom programu ili odgovarajućem programu cjeloživotnog obrazovanja za kandidate koji su završili neistovrsan preddiplomski studij


Više informacija o prijavama i upisima možete vijeti na https://www.studij.hr/ i http://www.unizd.hr/upisi-na-sveuciliste/diplomski/2017-18/upisi-u-prvu-godinu

 
Stipendije za studiranje pod pokroviteljstvom Slobodne Države Bavarske - 24. kolovoza 2017

Bayhost nudi jednogodišnji program stipendiranja pod pokroviteljstvom Slobodne Države Bavarske. Stipendijom će se financirati studijski boravak u sklopu poslijediplomskog studija na bavarskim sveučilištima. Stipendija će se isplaćivati mjesečno te će iznositi 735,00 €, odnosno 895,00 € za studente s najmanje jednim djetetom.

Rok za prijavu je 1. prosinca 2017. godine.

Sve dodatne informacije možete pronaći ovdje.

Letak

 
Radno vrijeme odjenog tajništva preko ljeta - 18. srpnja 2017

Odjelno tajništvo će biti zatvoreno od 26. 7. do 22. 8. 2017.

 
Hrvatska etnografija - rezlutati II. ispitnog roka - 28. lipnja 2017

Rezultate možete pogledati OVDJE.

 
Ispitni rok - prof. dr. sc. Mario Šlaus - 27. lipnja 2017

Prof. dr. sc. Mario Šlaus održat će ispitni rok iz kolegija Fizička i forenzička antropologija u utorak 4. 7. 2017. u 13 h u jednoj od slobodnih dvorana na Odjelu za arheologiju (u staroj zgradi na rivi).
 

 
Završni ispit - rezultati - 26. lipnja 2017

Rezultate završnog ispita možete pogledati OVDJE.

 
Doc. dr. sc. Mario Katić - odsustvo - 20. lipnja 2017

Doc. dr. sc. Mario Katić je od 19. do 24. ovoga mjeseca službeno odsutan, pa u tom vremenu neće održavati konzultacije.

Za sve informacije studenti se mogu javiti e-mailom.

 
Rezultati razlikovnog ispita Metode, tehnike i etika etnografskog istraživanja - 20. lipnja 2017

Rezultati razlikovnog ispita Metode, tehnike i etika etnografskog istraživanja

Valentina Vidaček 14/18 - vrlo dobar 4

Studentica može doći upisati ocjenu u vrijeme konzultacija sljedeći tjedan ili se radi dogovora javiti profesoru Katiću na mail.

 
Odsustvo djelatnika - 13. lipnja 2017

Doc. dr. sc. Tomislav Oroz je od 12. do 26. ovoga mjeseca poslovno odsutan, pa u tom vremenu neće održavati konzultacije. Svi upiti mogu ići preko maila ili merlina.

 
Odsustvo djelatnika - 12. lipnja 2017

Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević neće održati konzultacije u utorak i srijedu 20. i 21.6.2017. jer je na putu od 19.-23.6.2017.

 
Exam for ERASMUS students - INTERCULTURALISM - 9. lipnja 2017

INTERCULTURALISM (ERASMUS)

Senka Božić Vrbančić

WED, 14.6.2017. – 14:00h

WED, 5.7.2017. – 11:00h

 
Poziv za volontiranje na Etno danima - 25. svibnja 2017

Etnološki odjel Narodnog muzeja Zadar organizira Etno dane Zadarske županije od 29. 5. – 9.6.  te poziva studente/ice etnologije i antropologije da se jave za volontiranje na izložbi i/ili reviji. Zainteresirani studenti/ice se mogu javiti na mail dbirt@unizd.hr ili jkupsjak@unizd.hr do utorka 30.5.

U mailu naznačite javljate li se za dežurstvo na izložbi i u kojem od ovdje navedenih termina ili se javljate za reviju na kojoj bi studentice koje su više od 170 cm nosile kolekciju zlatovez.   
Termini za dežurstvo: 
2.6. od 10 – 16 h
3.6. od 10 – 16 h
5.6. od 13 – 20 h
6.6. od 13 – 20 h
7.6. od 10 – 20 h
8.6. od 10 – 20 h
9.6. od 10 – 20 h

Dežurstvo je moguće organizirati u trajanju od dva sata pa dalje.

 
Obavijest - prof. dr. sc. Šlaus - 22. svibnja 2017

Prof. dr. sc. Mario Šlaus će prvo predavanje iz kolegija Fizička i forenzička antropologija održati će u srijedu 07.06.2017. te zatim u četvrtak i petak u 17:00 h najvjerovatnije u dvorani 013 na Odjelu za arheologiju (u staroj zgradi na rivi).

 
Odsutnost djelatnika - 22. svibnja 2017

Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević i doc. dr. sc. Tomislav Oroz ovaj tjedan neće održati konzultacije zbog terenske nastave.

 
Studentska evaluacija nastave ljetnog semestra - 16. svibnja 2017

Studentska evaluacija nastave ljetnog semestra tekuće akademske godine provest će se od 22. svibnja do 11. lipnja 2017.

(članak 7. Pravilnika o provedbi studentske evaluacije nastave na Sveučilištu u Zadru.)

 
Terenska nastava - Istra - 8. svibnja 2017

U sklopu terenske nastave u Istru se kreće u četvrtak, 11. svibnja 2017. s poligona na Novom kampusu (iza zgrade Sveučilišta). Polazak je predviđen u 15:00 h. Mole se svi da dođu 15 minuta ranije radi provjere.

 
Odsustvo djelatnika - 13. travnja 2017

Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević i doc. dr. sc. Tomislav Oroz službeno su odsutni sljedeći tjedan (18.-21.4.2017.) te neće održati nastavu i konzultacije.

 
TERENSKA NASTAVA - BENKOVAC - 5. travnja 2017

U ponedjeljak, 10. travnja 2017. za studente preddiplomskog studija organiziran je odlazak na Benkovački sajam. Autobus ''Antonio Tours'', kreće s poligona sjeverno od Medicinske škole ujutro u 7.20.

 
TERENSKA NASTAVA - Pašman i Ugljan - 5. travnja 2017

U PETAK 7. TRAVNJA 2017. ODRŽAT ĆE SE TERENSKA NASTAVA

NA PAŠMANU I UGLJANU.

AUTOBUS "ANTONIO TOURS" KREĆE S POLIGONA SJEVERNO OD MEDICINSKE ŠKOLE UJUTRO U 7,45 SATI.

 
Obavijest za studente - 13. ožujka 2017

Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević neće održati konzultacije  ni predavanje iz kolegija Kako nastaje ime? ovaj tjedan od 13. do 17. ožujka 2017. zbog službenog puta.

 
Obavijest za studente - 13. ožujka 2017

Sve obavijesti vezane za nastavu, rezultate ispita, nastavne materijale, obavijesti o izostancima i sl. možete pogledati samo u sustavu Merlin.

 
Obavijest za studente - 27. veljače 2017

Vezano za kolegij Hrvatska etnografija - nastava počinje sutra u 14 h, seminar se danas neće održati.

 
Obavijest za studente svih godina - 27. veljače 2017

Uvodni sastanci za obje razine studija održat će se ovaj tjedan u terminima obveznih kolegija.

Za 1. god. PD u terminu kolegija Uvod u folkloristiku

2. god. PD u terminu kolegija Mediteranistika

3. god PD Metodologija istraživanja: eksperiment, imaginacija, pisanje

Za 1 god. DS u terminu kolegija Kako nastaje ime?

2. god. DS u terminu kolegija Diplomski praktikum

 
Obavijest za studente - 27. veljače 2017

Nastavno na objavljeni Erasmus+ Natječaj, Ured za međunarodnu suradnju će 1. ožujka 2017. u 10,00 sati u Multimedijalnoj dvorani (117) na Novom kampusu održati Info dan za sve studente zainteresirane za odlazak na mobilnost u sljedećoj akademskoj godini.

 
Obavijest za studente - 23. veljače 2017

Rezultati 2. roka iz Lingvističke antropologije.

 
Obavijest za doktorske studente - 22. veljače 2017

Doktorski praktikum za zimski semestar akademske godine 2016./2017., smjer Etnolgija i antropologija, održat će se u srijedu, 22.2. 2017. u 15.00 sati. Mjesto održavanja praktikuma je u sveučilišnoj zgradi na Relji (Trg kneza Višeslava 9). Studenti trebaju obavezno donijeti indeks i popunjenu prijavnicu.

Izv.prof.dr.sc Senka Božić-Vrbančić, voditeljica za smjer Etnologija i antropologija

 
Rezultati ispita - Akademski praktikum - 21. veljače 2017

Rezultati 1. ispitnog roka iz kolegija Akademski praktikum (izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević).

 read more ...
OBAVIJEST o upisu ljetnog semestra i upisu svih kolegija preko studomata - 21. veljače 2017

Obavijest možete pročitati u nastavku.

 read more ...
Službeno odsutstvo - 20. veljače 2017

Zbog službenog puta doc. dr. sc. Tomislav Oroz neće održati konzultacije do 28. veljače 2017.

 
Tajništvo Odjela - 20. veljače 2017

Od 15.02.2017. godine tajnik Odjela je Danijel Pavičić. Sva pitanja studenti mogu uputiti elektroničkom poštom na dpavicic@unizd.hr, telefonom 023/345 021 ili u sobi 16 na Novom kampusu.

 
Predavanje_izv. prof. dr. sc. Josip Zanki - 3. siječnja 2017

Predavanje iz kolegija Antropologija umjetnosti u javnom prostoru (izv. prof. dr. sc. Josip Zanki) održat će se u petak, 13. siječnja 2017. od 14 do 17 sati (Relja 3.1.), i u subotu, 14. siječnja 2017. od 10 sati (teren).

 
Prijava tema diplomskih radova - 9. prosinca 2016

Obavijest o prijavi tema diplomskih radova u akad. god. 2016./2017.

 
Apolventski ispitni rok - 6. prosinca 2016

Apsolventski ispitni rok traje od 12. do 16. prosinca 2016. Prijaviti se možete u tajništvu Odjela do četvrtka, 8. prosinca 2016.

 
Izbor najbolje studentske fotografije - 5. prosinca 2016

Obavijest o izboru najbolje studentske fotografije.

 
Merlin - 11. studenog 2016

Drage studentice i studenti,

i ove godine kreirali smo za vas Referadu u sustavu Merlin (sustav za e-učenje) kako bismo ostavarili bolju i jednostavniju komunikaciju. Molimo vas sve da se prijavite ovdje. Prijava u sustav moguća je putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

U Referadi će se objavljivati sve informacije vezane za studente i studentska pitanja (održavanje predavanja, odgoda predavanja, rezultati ispita, natječaji za stipendije i sl.).

 
Pravo na studentsku prehranu - 28. listopada 2016

Obavijest o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata.

 
Poziv na suradnju - 14. listopada 2016

Pozivamo studentice i studente zainteresirane za suradnju u istraživanjima za Jezični atlas pomorske i ribarske baštine Dalmacije i Kvarnera da se jave dr. sc. Nikoli Vuletiću na adresu nvuletic@unizd.hr

 
Antropologija umjetnosti u javnom prostoru - 6. listopada 2016

Predavanje iz kolegija Antropologija umjetnosti u javnom prostoru (izv. prof. dr. sc. Josip Zanki) održat će se u petak, 14. listopada 2016. od 14 do 17 sati (Relja 3.1.).
 Studenti koji žele dodatne informacije oko upisa na kolegij mogu doći na razgovor.

 
Program za stjecanje pedagoških kompentencija_diferencirani kurikulum - 29. veljače 2016

Red predavanja u ljetnom semestru u okviru Programa za stjecanje nastavničkih kompentencija (diferencirani kurikulum).

 
Obavijest - 9. veljače 2016

Dr. sc. Danijela Birt neće održati konzultacije, 9. i 10. veljače 2016. Za sve informacije studenti se mogu javiti putem e-pošte.

 

 
Obavijest - IUAES Inter Kongres - 29. siječnja 2016

Institut za antropologiju organizira International Union of Antropological and Ethnological Sciences (IUAES) 2016 Inter kongresa koji će se održati od 4. do 9. svibnja 2016. u Dubrovniku.

IUAES Inter Kongres je jedan od svjetski najznačajniji znanstvenih događanja u ovom znanstvenom području.Konfres će se održati pod naslovom World antropologies and privatization of knowledge: engaging antropologhy in public, a glavne teme koje će se obraditi tijekom trajanja kongresa su širokog spektra i zadiru u gotovo sve aspekte antropologije, uključujući socijalnu antropologiju, folkloristiku, lingvistiku, arheologiju, medicinu, javno zdravstvo, genetiku itd.

Svi zainteresirani studenti platiti će najnižu cijenu registracije. Za sve ostale informacije obratite se u tajništvo Odjela.

 
Obavijest - 29. studenog 2015

Doc. dr. sc. Snježana Zorić zbog smrtnog slučaja u obitelji tijekom slijedećeg tjedna neće održati nastavu ni konzultacije (30.11.- 4.12.).

 
Obavijest - 25. studenog 2015

Pročelnica Odjela izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević službeno je odsutna do petka 27. 11. 2015.

 
Obavijest - 25. studenog 2015

Zbog službene spriječenosti od 30.11. do 4.12. 2015., doc. dr. sc. Tomislav Oroz neće održavati nastavu ni konzultacije

 
Povijest hrvatske etnologije - 19. studenog 2015

Rezultati kolokvija iz kolegija Povijest hrvatske etnologije.

 
Obavijest - Slavenska mitologija - 21. listopada 2015

Predavanje iz kolegija Slavenska mitologija zbog službene spriječenosti nastavnika neće se održati u četvrtak 22.10. u 10 sati.
U tom terminu održat će se predavanje gostujućeg predavača Dr Andreja Mentela
.

 
Obavijest o konzultacijama - 20. listopada 2015

U utorak 27. listopada dr. sc. Dunja Brozović Rončević neće održati konzultacije zbog sjednice Senata.

 
Obavijest - diplomski studij - 15. listopada 2015

Nastava za studente prve godine diplomskoga studija počinje u ponedjeljak 19. listopada. Na nastavu su obvezni doći i studenti koji planiraju upisati studij na drugom upisnom roku nakon što bude raspisan natječaj.

 
Obavijest - 14. listopada 2015

Dodatni pročelnički ispitni rok otvoren je studentima Odjela za 28. 10. 2015. Detaljnije informacije mogu se dobiti u Tajništvu Odjela.

 
Obavijest - diplomski studij - 9. listopada 2015

Nastava na prvoj godini diplomskog studija počinje u ponedjeljak 19. 10. 2015.

Nastava na drugoj godini diplomskog studija počinje u ponedjeljak 12. 10. 2015.

 
Obavijest - 20. svibnja 2015

Četvrtak, 21. V. 2015., predavaonica u 10h,
poziv svim studentima dodiplomskog i diplomskog studija.

Diplomirana etnologinja našeg studija Petra Kupsjak, sad pripravnica u Muzeju Grada Bjelovara, će putem Skypea razgovarati sa sadašnjim studentima:

Što s etnologijom nakon studija? Pripreme, iskustva i kritika stručnog usavršavanja


Kolegica Kupsjak će biti raspoloživa za pitanja studenata, a prije toga će govoriti o svojim pripremama tijekom studija (diplomski rad, odjelni kolegiji, stručna praksa), iskustvu u dosadašnjem radu (rad s drugim kustosima, funkcioniranje muzeja i muzeologija, moji zadaci odnosno aktivnosti) te u konačnosti dati uvid u pozitivne i negativne strane studija, stručnog usavršavanja i stalnog zaposlenja.

 
Obavijest - Šlaus - 20. travnja 2015
Prof. dr. sc. Mario Šlaus će prvo predavanje iz kolegija Fizička i forenzička antropologija održati će u ponedjeljak 27. 4. 2015. u 16 h u dvorani 013 na Odjelu za arheologiju (u staroj zgradi na rivi).
Na prvom predavanju će se prof. dr. sc. M. Šlaus dalje dogovoriti sa studentima za druge termine.
 
Obavijest- terenska nastava u Zagreb i Veliku Goricu - 14. travnja 2015
U petak, 24. travnja 2015. Odjel za etnologiju i kulturnu antropologiju organizira terensku nastavu u Zagreb i Veliku Goricu. Terenska nastava je organizirana za studente 2. i 3. godine PDS i 1. i 2. godine DS.
Polazak je sa poligona autoškole iza Novog kampusa u 6:30 sati.
Planiran je posjet Etnografskom muzeju Zagreb – obilazak stalnog postava i izložbe „Dim – priča o duhanu“. U popodnevnim satima predviđen je odlazak u Veliku Goricu, posjet Muzeju Turopolja i gruntu obitelji Dianežević na kojem će biti uprizoreni stari jurjevski običaji turopoljskog kraja.

Oko 18 sati planiran je povratak u Zadar (po potrebi moguće je zaustavljanje u Zagrebu ako netko ostaje za vikend).

Mole se studenti da se prijave za sudjelovanje upisom na listu ispred dvorane 125 najkasnije do četvrtka, 23. travnja 2015. 
Naputak za studente u obvezama s baštinskim kolegijima - 31. ožujka 2015

Studenti u obvezama s baštinskim kolegijima se napućuju pratiti aktualne rasprave prijedloga Zakona o Muzejima:

Saborska rasprava

Zvučni zapis tribine Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske 12. ožujka

HR3,"Okrugli stol ponedjeljkom" 16. ožujka 
Rezultati ispita Antropologija obitelji i srodstva - 26. veljače 2015
Ovdje možete pogledati rezultate ispita. 
Obavijest - 26. veljače 2015

Nastava iz kolegija Tradicijska kultura u turizmu počinje kako je navedeno u odjelnim rasporedima (OEKA i OTKZ) u utorak 3. ožujka u 8:30.

 

 
Rezultati ispita Antropologija obitelji i srodstva - 25. veljače 2015
Ovdje možete pogledati rezultate ispita.  
Rezultati ispita - 24. veljače 2015
Ovdje možete pogledati rezultate ispita iz kolegija Povijest hrvatske etnologije.
 
Upis izbornog kolegija - 23. veljače 2015

Upis na izborni kolegij Seminar iz etnologije i turizma, traje od 23. veljače do 3. ožujka 2015. godine. Kolegij se upisuje potpisom na listu koja se nalazi na vratima sobe 19 ili putem e-maila na adresu: dbirt@unizd.hr. Kolegij nema uvjete upisa već ga mogu upisati svi studenti treće godine preddiplomskog studija Etnologije i antropologije. Izvedbeni plan kolegija nalazi se na mrežnim stranicama Odjela.

 Dr. sc. Danijela Birt Katić

 
Obavijest - 17. veljače 2015

Na početku ljetnog semestra akad. god. 2014./15. Pročelnica Odjela zajedno sa predstavnikom odjelnog Povjerenstva za kvalitetu, održat će informativne sastanke sa studentima preddiplomskog i diplomskog studija Etnologije i antropologije i to prema slijedećem rasporedu:

godina studija

vrijeme

1 godina PDS

utorak, 3.3. u 12:00 sati

2 godina PDS

srijeda, 4.3. u 09:30 sati

3 godina PDS

utorak, 3.3. u 09:30 sati

1 i 2. godina DS

četvrtak, 5.3. u 10:00 sati

 

Pročelnica Odjela,
Dunja Brozović Rončević

Predsjednica Povjerenstva za kvalitetu,
Danijela Birt Katić

 

 
Rezultati ispita Povijest hrvatske etnologije - 11. veljače 2015

Ovdje možete pogledati rezultate ispita...

 

 
Rezultati ispita Antropologija obitelji i srodstva - 10. veljače 2015

Ovdje možete pogledati rezultate ispita...

 
Upis ocjene PHE i AOS - 10. veljače 2015

Završna ocjena iz kolegija Povijest hrvatske etnologije može se upisati, 11. veljače od 14 do 15 sati kod prof. Dunje Brozović u sobi 116.

Završna ocjena iz kolegija Antropologija obitelji i srodstva može se upisati, 11. veljače od 11 do 12 sati kod doc.dr.sc. Jadrana Kale u sobi 14. 

 
Obavijest - 22. siječnja 2015
Drugi kolokvij iz kolegija Antropologija obitelji i srodstva i Povijest hrvatske etnologije održat će se u srijedu, 28. siječnja, s početkom u 17 sati.
 
Termin ispita - 19. siječnja 2015
Prvi ispitni rok iz kolegija Politička antroplogija i suvremeni integracijski procesi, održat će se 6. veljače u 10 sati.
 
Obavijest o početku nastave - 9. listopada 2014
Nastava iz kolegija Antropologija religije (12:00) na preddiplomskom studiju i Teorija rituala (14:00) na diplomskom studiju počinje u ponedjeljak 13. listopada 2014. 
 
Obavijest - 7. listopada 2014
Obavijest studentima:
Uvodni susret u novu akademsku godinu s pročelnicom održat će se u četvrtak, 9. listopada 2014. u predavaonici 125 na Novom kampusu prema sljedećem rasporedu:

U 10:00 sati susret sa studentima 2. i 3. godine preddiplomskog studija.
U 11:00 sati susret sa studentima 1. i 2. godine diplomskog studija.

 
Obavijest o reakreditaciji - 30. travnja 2014

Poštovani studenti i nastavnici,

ove akademske godine Odjel za etnologiju i kulturnu antropologiju je u postupku reakreditacije visokih učilišta koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. S tim u vezi Agencija je imenovala stručno povjerenstvo koje će od 19. do 21. svibnja posjetiti Sveučilište u Zadru i na odvojenim sastancima razgovarati s upravom, studentima i djelatnicima sastavnica koje su u postupku reakreditacije.

Želite li članovima stručnog povjerenstva postaviti upit, dostaviti svoj komentar, prijedlog, primjedbu ili pohvalu za nečiji rad, možete to uraditi do 16. svibnja 2014. putem povjerljive komunikacije na poveznici https://www.azvo.hr/index.php/hr/komentari-institucija. Agencija za znanost i visoko obrazovanje jamči anonimnost komentara, a dobivene informacije koristit će se isključivo u svrhu postupka reakreditacije i na uvidu su samo članovima stručnog povjerenstva.

Više o postupku reakreditacije možete doznati na mrežnim stranicama Agencije za znanost i visoko obrazovanje.