Obavijesti

Održavanje znanstvenog simpozija 3. Zadarski lingvistički forum “Le isole linguistiche dell’Adriatico / Jezični otoci Jadrana”

Održavanje znanstvenog simpozija 3. Zadarski lingvistički forum “Le isole linguistiche dell’Adriatico / Jezični otoci Jadrana”

Odjel za lingvistiku Sveučilišta u Zadru u suradnji s kolegama Odjela za talijanistiku i Centra za jadranska onomastička istraživanja Sveučilišta u Zadru organizira 3. Zadarski lingvistički forum (ZLF 2016.), znanstveni simpozij pod nazivom “Le isole linguistiche dell'Adriatico / Jezični otoci Jadrana“. Ovaj je simpozij završni događaj projekta Čimbenici održivosti jezičnih manjina na Jadranu: poredbena analiza sociolingvističkog profila moliškohrvatske, zaratinske i arbanaške zajednice koji sufinancira Zaklada Adris programom “Znanje i otkrića”. Simpozij će se održati u srijedu, 14. rujna 2016. godine u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 9 sati. Namijenjen je lingvistima, ali i svima ostalima – studentima, (poslije)doktorandima, istraživačima i široj publici – koji se zanimaju za procese očuvanja jezika, njihove promjene i zamjene, ulogu jezika u identifikacijskim procesima pripadnika malih jezika, kao i pitanja jezične raznolikosti, i to naročito u jadranskom području.

Program