Znanstveni skupovi u 2010. godini

RUJAN

  • Znanstveni skup Desničini susreti 2010. – Ideologija vlasti i ideologičnost teksta održat će se na Sveučilištu u Zadru te u Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom od 17. do 19. rujna 2010. Ovaj skup nastoji podržavati naglašeno istraživačku, projektnu orijentaciju, s težištem na inter- i transkulturnim pristupima. Opširnije. Prijava. Programska knjižica Desničini sustreti 2010. (korice)

  • Prva međunarodna konferencija Re-thinking humanities and social sciences pod nazivom „The Issue of the (Post)Other: Postmodernism and the Other“ održat će se na Sveučilištu u Zadru od 10. do 12. rujna 2010. godine.
    Sve ostale informacije mogu se pronaći na <http://www.rhss-conference.com> ili se mogu dobiti direktno od Organizacijskog odbora na <rhss@unizd.hr>.

  • Na Sveučilištu u Zadru će pod pokroviteljstvom Razreda za društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti od 26. do 29. rujna 2010. god. biti održan 6. Međunarodni numizmatički kongres u Hrvatskoj (INCC 2010). Skup organiziraju Hrvatsko numizmatičko društvo, Pontifikalni institut za srednjovjekovne studije i Sveučilište u Zadru. Opširnije.

LISTOPAD

  • Znanstveni skup Zagora između stočarsko-ratarske tradicije te procesa litoralizacije i globalizacije održat će se od 19. do 21. listopada 2010. godine u Dugopolju, Dom kulture, Trg Franje Tuđmana 1. Program skupa. Knjiga sažetaka.

  • Sveučilište u Zadru domaćin je 11. međunarodnog mediteranskog simpozija koji će se održati od 27. do 29. listopada 2010. godine u Zadru. Opširnije.


STUDENI

  • Skup TEI 2010, TEI u primjeni: Digitalni tekst i jezični resursi održat će se od 8. do 14. studenog 2010. na Sveučilištu u Zadru. Svi zainteresirani pozvani su na prijavu radionica, izlaganja ili drugih aktivnosti.
    Mrežne stranice skupa nalaze se ovdje: http://ling.unizd.hr/~tei2010/


  • Znanstveni skup Komunikacijska znanost: kakvo visoko obrazovanje trebamo? organizira se u sklopu proslave 15. obljetnice Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, koja će se održati 26. studenog 2010. Svrha znanstvenog skupa je raspraviti stanje u visokom obrazovanju u znanstvenim granama komunikacijske znanosti (komunikologija, novinarstvo, masovni mediji i odnosi s javnošću). Poziv. English.

  • U petak, 5. studenog 2010. god. u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice u Zadru u 9 sati započinje Međunarodni znanstveni skup Književnost, umjetnost, kultura između dviju obala Jadrana koji organizira Odjel za talijanistiku. Drugi dan skupa održava se u subotu, 6. studenog 2010. god., s početkom u 10 sati, u prostorima Općine Lovinac. Opširnije.

  • Sveučilište u Zadru u suradnji sa Zavodom za prostorno uređenje Zadarske županije, Maticom hrvatskom – Ogrankom u Zadru i Hrvatskim geografskim društvom – Zadar priredilo je znanstveni skup Otoci Ist i Škarda. Skup će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru 19. i 20. studenoga 2010, a kulturni program na Istu 5. prosinca 2010. Opširnije. Program skupa.