Ljetne škole u akad. godini. 2014./2015.

Međunarodna ljetna škola hrvatskoga jezika i kulture „Zoranićeva arkadija“

Ove godine Međunarodna ljetna škola hrvatskoga jezika i kulture „Zoranićeva arkadija“ održat će se u razdoblju od 20. srpnja do 2. kolovoza.

Uz pedeset sati jezičnih vježbi, prilagođenih polaznicima prema njihovu prethodnom poznavanju hrvatskog jezika, ove godine planiramo i gostovanje svjetski poznatih kroatista i slavista te predavanja renomiranih znanstvenika Odjela za kroatistiku i slavistiku u Zadru. Također, polaznicima se prema njihovim potrebama može omogućiti i individualni rad s lektorima. Uz predavanja i nastavu hrvatskog jezika, program je obogaćen popodnevnim radionicama, posvećenima glazbi, filmu i drugim područjima, kroz koje će polaznici upoznati hrvatsku kulturu. Planiran je i izlet na kojem će se polaznici upoznati s etnološkom i gastronomskom ponudom zadarskoga područja.

Nakon uspješnog završetka tečaja polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju, diplomu o stupnju poznavanja hrvatskog jezika te 3 ECTS boda.

Više informacija o programu i cijenama pronađite na mrežnoj stranici, letku i plakatu.

 

Ljetna škola „TRANS 2015: Translation, Transkulturalität und Mehrsprachigkeit“

Ljetna škola „TRANS 2015: Translation, Transkulturalität und Mehrsprachigkeit“ u organizaciji Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Mariboru i Nacionalnog CEEPUS ureda pri Agenciji za mobilnost i programe EU u Zagrebu, održat će se od 31. kolovoza do 11. rujna 2015. godine.

Više informacija: poziv na prijavu i prijavni obrazac.