Ljetne škole u akad. godini. 2014./2015.

Međunarodna ljetna škola hrvatskoga jezika i kulture „Zoranićeva arkadija“  (od 20. srpnja do 2. kolovoza 2015.)

Ove godine Međunarodna ljetna škola hrvatskoga jezika i kulture „Zoranićeva arkadija“ održat će se u razdoblju od 20. srpnja do 2. kolovoza. Uz pedeset sati jezičnih vježbi, prilagođenih polaznicima prema njihovu prethodnom poznavanju hrvatskog jezika, ove godine planiramo i gostovanje svjetski poznatih kroatista i slavista te predavanja renomiranih znanstvenika Odjela za kroatistiku i slavistiku u Zadru. Također, polaznicima se prema njihovim potrebama može omogućiti i individualni rad s lektorima. Uz predavanja i nastavu hrvatskog jezika, program je obogaćen popodnevnim radionicama, posvećenima glazbi, filmu i drugim područjima, kroz koje će polaznici upoznati hrvatsku kulturu. Planiran je i izlet na kojem će se polaznici upoznati s etnološkom i gastronomskom ponudom zadarskoga područja.

Nakon uspješnog završetka tečaja polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju, diplomu o stupnju poznavanja hrvatskog jezika te 3 ECTS boda. Više informacija o programu i cijenama pronađite na mrežnoj stranici, letku i plakatu.


Međunarodna ljetna škola kulturnog turizma (od 24. kolovoza do 29. kolovoza 2015.)

Pozivamo sve studente preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih doktorskih studija da se prijave na natječaj za sudjelovanje na Međunarodnoj ljetnoj školi kulturnog turizma Sveučilišta u Zadru koja će se održati od 24. do 29. kolovoza 2015. Međunarodna ljetna škola kulturnog turizma provodi se u okviru projekta Obnova i turistička valorizacija kulturno povijesnog kompleksa Kneževe palače RC.1.1.05-0117, a organizira se za studente Sveučilišta u Zadru te za studente partnerskih sveučilišta: Ekonomskog i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Turistice (Univerza na Primorskem) iz Portoroža te Università della Svizzera italiana (USI), Lugano. Cilj ljetne škole je poticati zajedničku suradnju i razmjenu mišljenja među studentima i profesorima u međukulturalnom i multidisciplinarnom okružju, u svrhu stjecanja novih znanja na području kulturnog turizma. Polaznici će prisustvovati predavanjima, radionicama i diskusijama na temu kulturnog turizma, marketinga u kulturi i turizmu, održivog razvoja destinacije, inovativnosti i konkurentnosti u turizmu, korištenju novih tehnologija i sl. Prijave na natječaj primaju se najkasnije do 15. srpnja 2015. godine. Detaljnije informacije o Ljetnoj školi možete dobiti e-mailom na gvidic@unizd.hr, ikozulic@unizd.hr; krceb@unizd.hr.
Poziv možete pogledati ovdje.

Više informacija potražite ovdje.


 

 


Ljetna škola „TRANS 2015: Translation, Transkulturalität und Mehrsprachigkeit“ (od 31. kolovoza do 11. rujna 2015.)

Ljetna škola „TRANS 2015: Translation, Transkulturalität und Mehrsprachigkeit“ u organizaciji Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Mariboru i Nacionalnog CEEPUS ureda pri Agenciji za mobilnost i programe EU u Zagrebu, održat će se od 31. kolovoza do 11. rujna 2015. godine.

Više informacija: poziv na prijavu i prijavni obrazac.